Esitellään lisää Naantalin Noston voimailijoita. Tällä kertaa vuorossa Jukka. Hän on treenaillut Noston alla kohta pari vuotta. Kuntosalilla hän on käynyt jo 15 kesäisestä asti. Lasten myötä saliharrastus muutti muotoaan. Siitä tuli enemmän sosiaalinen tapahtuma, jolloin treenailusta tuli toissijaista ja treenikerrat venyivät turhan pitkiksi…

Samaan aikaan hiipui aktiivinen koripalloharrastus eikä sulkapalloakaan enää lätkitty entiseen malliin. Jotain piti tehdä, kun terveys alkoi pettää. Verenpaineet olivat koholla ja todettiin diabetes.

2020 kesällä Jukka oli seuraillut Ruokatauon toimintaa ja törmäsi katsastuskonttorilla Teijaan. Teija oli tuolloin aloitelemassa Naantalin Noston puolella apuvalmentajana ja kertoi voimaryhmästä.

Kotijoukkojen hyväksynnän myötä, Jukka otti yhteyttä Kimmoon, joka toimii Noston päävalmentajana.

Alkutapaamisella/tekniikkaopetuksessa tavoitteeksi laitettiin painonpudotus. Jukka kertoo tapaamisen olleen silmiä avaava kokemus: ”En edes tajunnut kuinka huonossa kunnossa sitä onkaan.

Ruokavalion avulla painoa tippui 18 kiloa ja diabetes käytännössä katosi. Tulokset näkyivät myös treeneissä. Järkevän ohjelmoinnin ja tekniikkaopetuksen myötä, tanko alkoi liikkua isommilla kuormilla.

Teija: ”Mitkä ovat tavoitteesi juuri nyt?”
Jukka: ”Tavoitteet ovat vähän muuttuneet. Painoa on vähän tullut takaisinpäin, mutta nyt metsästetään maksimivoimaa. Pitkänmatkan tavoitteena, jos paikat pysyy kunnossa, on osallistua M2 sarjan SM-kisoihin. Tekisi jopa mieli sanoa, että 200kg:n penkki, SE sekä 600kg yhteistulos. Siinä on ultimate tavoitteeni. Aikaa tähän on noin 5 vuotta”.
Teija: ”Mitkä ovat suurimmat haasteesi?”
Jukka: ”Harrastan myös kilpapurjehdusta, joka käytännössä syö puolet vuodesta. Voimannostosta on kyllä ollut apua purjehduksessa, kun liikkuvuuteni on parantunut. Mutta purjehduksen myötä, voimailun treenijaksot jäävät aina välillä tauolle.

Ajan löytyminen on haastavinta mielestäni. Yrittäjän stressaavat aikataulut, lasten harrastukset ja treenien yhteensovittaminen on haastavaa. Haasteita on tullut myös treeneissä vastaan, kun painot ovat nousseet, on tullut se painopelko. Onneksi valmennus on silloin tukena ja laittaa ohjelmiin apuliikkeitä mm. slingshot, jolloin pääsen hakemaan tuntumaa isompiin rautoihin. Haasteita kyllä pitää olla, sillä se tekee treenailusta mielekästä”.

Teija: ”Mikä on parasta Naantalin Nostossa?”
Jukka: ”Ehdottomasti valmentajien ammattitaito, yksilöllisyys, sun treenaamisesta oikeesti välitetään, mietitään miten niihin tavoitteisiin päästään.

Tälläiselle vanhalle kilpahenkiselle urheilijalle tavoitteellisuus on aina mukana vahvasti. Purjehdus on enemmän mentaalipuolen hommia, mutta tavoitteellista kilpaurheilua sekin. Parasta on myös huomata, että vielä 44-vuoden iässäkin saat itsestäsi niin paljon irti, että voit kehittyä huimaa vauhtia.

On myös tosi hienoa, kuinka erilaisia treenaajia löytyy. Joku muokkaa kehoa, toinen treenaa terveyttä edistävästi, jotkut on aloittelemassa kisailua, joku jo käy kisaamassa, EM-kisoissa asti, toiset harrastaa omaksi ilokseen.

Kaikki on kuitenkin sitoutuneet treenaamaan omia tavoitteitaan kohti, kaikki tsemppaa toisiaan on tekemisen meininkiä, ei jää istuskeluksi treenit. Tosi yhteisöllinen porukka.
Tuntuu kuin olisi PT aina takataskussa, aina voi laittaa viestiä ja kysyä. Ei tälläistä palvelua enää oikeen missään ole”.

Tarvitsetko lajiisi tai työhösi lisää voimaa? Kysy minulta teija(at)ruokatauko.fi | Voimanosto Naantali
Voimanosto – Emmi

Voimanosto – Emmi

Voimanosto ja esittelyssä tällä kertaa Emmi. Hän on itseasiassa yksi vanhimmista asiakkaistamme koko impeurumissa. Emmi tuli mukaan jo 2017, jolloin alkoi naisten pienryhmävalmennus. 2018 ja 2019 Emmi taisteli kanssamme CrossFit Naantalin riveissä. 2019 käynnistyi...

Miesten voimaryhmä – esittelyssä Janne

Miesten voimaryhmä – esittelyssä Janne

Kolmesti viikossa voimahallimme muuttuu tunnin ajaksi "miesluolaksi”, kun miestenryhmä pääsee voimailemaan.Ryhmä käynnistettiin keväällä 2022 bootcamphallimme puolella. Halusimme tarjota miehille oman ryhmä, jossa pääsisi ”ähistelemään” miesten kesken, hyvällä...